Македонија Новости Став Топ Вести

Имаме должност да ги заштитиме децата

Родина Македонија искажува целосна поддршка на Сенародниот собир ПРОТИВ Законот за родова еднаквост и Законот за матична евиденција, организиран од Светиот архијерејски синод на Македонската Православна Црква – Охридска Архепископија..

Како организација која е произлезена од родот наш македонски, секогаш ќе бидеме на браникот на македонскиот начин на живеење, кој е богатство од духовност, култура, традиција, меѓуетничка толеранција, почитување и пред се живеење по законите на Бога и праведноста.

Првиот принцип од тој закон е:

#имамедолжност да ги заштитиме децата!

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *