Топ Вести

Од 12 јули до 20 август на отворените сцени на Антички театар, Долни Сарај, Предворјето на црквата „Св Софија“, како и самата …

САД ќе работат со двете страни да се одржат придобивките на Преспанскиот договор, изјавија од прес-службата на американскиот Стејт департмент по изјавите …

„Моето процедурално обраќање се однесува на две прекршувања на деловникот: Првото прекршување се однесува на член 73 став 1 кој што вели: …

Новости

Од 12 јули до 20 август на отворените сцени на Антички театар, Долни Сарај, Предворјето на црквата „Св Софија“, како и самата …

САД ќе работат со двете страни да се одржат придобивките на Преспанскиот договор, изјавија од прес-службата на американскиот Стејт департмент по изјавите …

„Моето процедурално обраќање се однесува на две прекршувања на деловникот: Првото прекршување се однесува на член 73 став 1 кој што вели: …

Влезот на Украина во НАТО би предизвикал глобален конфликт, изјави денеска словачкиот премиер Роберт Фицо. „Ги разбирам желбите на Украина, таа е …

Демократската унија за интеграција излезе со соопштение по денешнаа дебата за Законот за игри на среќа. „Една од програмските определби на Демократската …

Министерот за надворешни работи на Унгарија, Петер Сијарто, на маргините на НАТО-самитот во Вашингтон изјавил дека унгарското претседателство со Европската Унија ќе …

Македонија

Од 12 јули до 20 август на отворените сцени на Антички театар, Долни Сарај, Предворјето на црквата „Св Софија“, како и самата …

САД ќе работат со двете страни да се одржат придобивките на Преспанскиот договор, изјавија од прес-службата на американскиот Стејт департмент по изјавите …

„Моето процедурално обраќање се однесува на две прекршувања на деловникот: Првото прекршување се однесува на член 73 став 1 кој што вели: …

Влезот на Украина во НАТО би предизвикал глобален конфликт, изјави денеска словачкиот премиер Роберт Фицо. „Ги разбирам желбите на Украина, таа е …

Демократската унија за интеграција излезе со соопштение по денешнаа дебата за Законот за игри на среќа. „Една од програмските определби на Демократската …

Министерот за надворешни работи на Унгарија, Петер Сијарто, на маргините на НАТО-самитот во Вашингтон изјавил дека унгарското претседателство со Европската Унија ќе …

Култура

Од 12 јули до 20 август на отворените сцени на Антички театар, Долни Сарај, Предворјето на црквата „Св Софија“, како и самата …

Младинскиот културен центар во Скопје го најави 23-тото издание на Фестивалот на европски филм „Синедејс”, кое ќе се одржи од 11 до …

„На 13 и 14 јули, играорките и играорците на Танец, придружувани од познатата зурлаџиска тајфа Мајовци, ќе ги изведат антологиските ора “Невестинско”, …

Поимот „култура“ има потекло од латинскиот термин cultus и значи одгледување, негување,  облагородување или култивирање на почвата, во контекст на земјоделие, а …

 Во просториите на Европска куќа во Струга денеска во 11, 30 часот ќе биде прогласен добитникот на наградата „Млада Струга“ за 2024 …

Сериозно ја разгледуваме можноста за доделување лиценца за трет мобилен оператор, објави вицепремиерот и министер за транспорт и врски Александар Николоски. Нашата …

Колумни

Поимот „култура“ има потекло од латинскиот термин cultus и значи одгледување, негување,  облагородување или култивирање на почвата, во контекст на земјоделие, а …

Државниот завод за ревизија согласно годишната програма за работа спроведе ревизија за успешноста на реализацијата на капиталните инвестиции во надлежност на централната власт и …

На три дена пред најавеното потпишување на „епохалната инвестиција“ во ветропарк со инсталиран капацитет од 300-400 MW и годишно производство од околу …