Македонија Новости Топ Вести

Претседателот на Австрија доаѓа во посета на Македонија

Австрискиот претседател Александар ван дер Белен денеска заминува во четиридневна посета на Западен Балкан. Тој ќе биде придружуван од министерот за надворешни работи Александар Шаленберг, министерката за правда Алма Задич и економска делегација со претставници на 30 австриски компании.

Првата фаза од посетата ќе биде во Албанија, а во вторник австриската делегација ќе замине за Македонија. Александар ван дер Белен сака да ја „отвори вратата“ за австриските бизниси во двете земји кандидати за членство во Европската Унија, се потенцира во кусото соопштение за медиумите.

Претседателот на Австрија доаѓа во посета на Северна Македонија

Австрискиот претседател Александар ван дер Белен денеска заминува во четиридневна посета на Западен Балкан. Тој ќе биде придружуван од министерот за надворешни работи Александар Шаленберг, министерката за правда Алма Задич и економска делегација со претставници на 30 австриски компании.

Првата фаза од посетата ќе биде во Албанија, а во вторник австриската делегација ќе замине за Северна Македонија. Александар ван дер Белен сака да ја „отвори вратата“ за австриските бизниси во двете земји кандидати за членство во Европската Унија, се потенцира во кусото соопштение за медиумите.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *