Kолумни Став

Дневникот на Sarah Kay: Слободата е љубов…

Сѐ што држиш цврсто и не сакаш да изгубиш, мислејќи дека ако го приклештиш- ќе остане…

Ќе одлета пред да бидеш свесен за тоа…

Кога љубовта е од длабочината на душата и со цело срце…прво нешто што нудиш на другата е слобода…

Слободата е љубов…

Залудно се сите оркански ветрови, Kинески ѕидови, вулкански ерупции, торнада и громови, реки- дождови и бели снегови…

Нема сила на светот што може да ја спречи да замине ако тоа таа го избрала…

Исто како што нема сила што може да ја истера…ако во твојата, дом пронашла …

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *