Култура Македонија Новости Стил Топ Вести

СТРИП ФЕСТИВАЛ СКОПЈЕ

🦖 Девојки и дечки, млади и стари, грунфови и загори, ви го најавуваме Број 1 изданието на Стрип Трип Фестивал #Скопје!
Со огромна возбуда и нескромно задоволство го најавувме првиот #стрип фестивал во МКЦ, идеално сумран во насловот Стрип Трип💥

✏Нацртајте дати: 17 и 18 јуни [сабота и недела]> МКЦ

На програмата, ќе имаме:
• Дискусии и презентации на најнови домашни и регионални стрип изданија
• Гости автори и издавачи
• Изложба на реномирани стрип цртачи
• Супер музичка програма
• Работилница за цртање стрип за деца
• Филмска програма
• И најважно….БЕРЗА НА СТРИПОВИ!

Ги повикуваме сите издавачи, колекционери, стрипомани и стрип #љубители, самите и нивните најмили да повелат и заземат активно учество на првото премиерно издание на Стрип #Трип, кое искрено се надеваме ќе прерасне во богата и долгогодишна традиција, како што личи на еден сериозен, возобновен и етаблиран град на една држава што претендрира да претендира.
Би сакале да се заблагодариме на стрип книжарницата #Бункер и издавачите #Стрип #Квадрат и Тошо Филиповски за несебичната помош и насока во организацијата како и:

Нашето културно богатство, илустраторот и уметник Гоце Илиевски кој го креираше дизајнот за овој настан. Гоце, наскоро и номинација за УНЕСКО!

Фестивалог е финансиски поддржан од Град Скопје.

Детална програма, наскоро..

#mkc #skopje #comic #book #festival #strip #trip #bunker #stripkvadrat

Види помалку

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *