Култура Македонија Новости

Изложба на Leetiv Namdag Janchivin во уметничката галерија на Општина Илинден

Во уметничката галерија на Општина Илинден, утре со почеток во 18.00 часот, ќе се одржи самостојна изложба на ликовниот уметник Leetiv Namdag Janchivin. Изложбата во организација на Почесниот Конзулат на Монголија во Скопје има наслов „Современа монголска калиграфија и номадска идила на монголските номади“. Убава можност да се проследи интересен културен настан во Општина Илинден..

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *