Македонија Новости

45 000 работници не зеле плата за февруари и март

Скоро 45 илјади вработени за февруари и март останале без плати. За дел работодавците поднеле обрасци за пресметка на плата која што не ја исплатиле, а за дел до УЈП воопшто не биле поднесени соодветните документи за пресметка на плата. 

Од Организација на работодавачи велат дека  не се работи за големи компании, се работи за мали компании, и дека дел од нив немаат ни три години од основањето и имаат финансиски проблеми во работењето. 70 посто од тие компании пропаѓаат во првите 3 години бидејќи најчесто не можат да исплатата плати на работниците.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *