Култура Македонија

Промоција на фотомонографијата „Лазароска“ и изложба на Игор Цветковски во „Мала станица“

Во објектот „Мала станица“ при Националната галерија на Македонија во 19:30 часот е закажана промоцијата на фотомонографијата „Лазороска“ и изложбата на фотографот Игор Цветковски.

Инспирирана од песната „Лазороска“ на авторот Јован Ламбески, фотомонографијата на Цветковски, на 100 страници и 64 пејзажни фотографии од Лазарополе од сите годишни времиња, го документира чувството на слобода и моментите кога човекот станува дел од неа.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *