Македонија Новости Топ Вести

Бугарите одбиваат заедничко одбележување на Холокаустот

Макеоднско-бугарската историска комисија пред решение како Охриската архиепископија да биде претставена во учебниците. Заедничкото чествување на Гоце Делчев, пак, далеку од договор, кажа Драги Ѓоргиев во вечерашната „Топ тема“ на Телма.

Македонската страна побарала и заедничко одбележување на холокаустот на Евреите во Македонија, но бугарската страна одбила со образложение дека тој период сега не е тема.

https://www.google.com/recaptcha/api2/anchor?ar=1&k=6LeUA_EZAAAAAAymLZ2GkNTPTj6kRSL62cA5-IhS&co=aHR0cHM6Ly80bmV3cy5tazo0NDM.&hl=en&v=NZrMWHVy58-S9gVvad9HVGxk&size=invisible&cb=j97yc86crpw4

Дали сакате да ги добивате најважните вести?ПродолжиНе

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *