Култура Македонија Новости Став Топ Вести

МАНДОЛИНСКИОТ ОРКЕСТАР „СКОПЈЕ“ ЌЕ НАСТАПИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВО АНКАРА

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара, кој ќе се одржува на 6 и 7 април. Ќе диригираат Ерхан Шукри и неговиот татко Рамадан Шукри, основачот на Мандолинскиот оркестар, од кого учеле многу генерации.

Во октомври, Ерхан Шукри, кој е виолинист, професор и диригент, одржа славенички хуманитарен концерт во Националната опера и балет наречен „Првите мои 20 во 30“. Тој тогаш прослави 30 години уметничка и педагошка дејност и 20 години постоење на гудачкиот камерен оркестар „Арко“.

Мандолинскот оркестар „Скопје“ често настапува на концерти и фестивали во земјата и во странство.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *