Култура Македонија Новости Топ Вести

Македонската уметница Марија Павловска добитник на меѓународнатанаграда „Пегаз“


Македонската уметница Марија Павловска е добитник на меѓународната награда
за уметност „Пегаз“ (Pegasus for the Arts) која ја доделува италијанската Фондација
„Ефето арте“ (Effetto Arte) во Венеција. Уметнички директор на фондацијата е
Сандро Сарадифалко, додека куратори се Салваторе Русо и Франческо Русо.
Наградата „Пегаз“ е признание што им се доделува на сите оние уметници кои низ
годините се истакнале со нивното уметничко истражување и со стилската
вредност на нивните уметнички дела. Делото на Марија Павловска е забележано и
вклучено меѓу 50 избрани меѓународни

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *