Култура Македонија Новости Топ Вести

Промоција на стихозбирката „Туѓинец во својата земја“ од Раде Силјан

Во паркот на книгата на „Матица Ексклузив“ денеска во 19 часот ќе се одржи промоција на стихозбирката „Туѓинец во својата земја“ од Раде Силјан. За најновото дело на поетот ќе говори Иван Антоновски, а стихови ќе интерпретира артистот Ѓорѓи Јолевски. Промотивниот чин ќе го збогатат музичките виртуози Драган Даутовски и Драган Мијалковски.

Раде Силјан е автор на богат поетски и критичко-есеистички опус за кој е добитник на национални и меѓународни награди, меѓу кои и на наградите „Браќа Миладиновци“, „Ацо Шопов“, „Кочо Рацин“, „Димитар Митрев“, како и на државните награди „11 Октомври“ и „Климент Охридски“ за животно дело од областа на културата. Дваесет и осум негови книги се преведени на: англиски, руски, турски, грчки, италијански, бугарски, српски, унгарски, полски, латински, романски, црногорски, влашки, словенечки, молдавски, бошњачки и албански јазик.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *