Македонија Новости Став Топ Вести

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЖЕЛЕЗНИЦИ ШТРАЈКУВАА 2 ЧАСА

Се закануваат со масовен собир во понеделник ако не бидат исплатени платите.Доколку ова не го натера раководството да ги исплати платите, вработените се закануваат на масовен штрајк од понеделник.

Вработените во Македонски железници – Инфраструктура денеска штрајкуваат два часа поради тоа што им доцнат платите

Штајкот започнал попладнето и е предупредувачки на ниво на цела Македонија. Според изворот, доколку ова не го натера раководството да ги исплати платите, вработените се закануваат со масовен штрајк од понеделник.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *