Култура Македонија Новости

Претставата CAFÉ MÜLLER на легендарната Пина Бауш на големо платно во Кинотеката на Македонија

На 27 април во 20:00 започнува проектот ТЕАТАР НА ПЛАТНО – соработка на компанија АртАктУм и Кинотеката на Македонија со претставата CAFÉ MÜLLER на легендарната Пина Бауш.

Претстава е снимена во 1985 година и во неа глуми и самата Пина Бауш. Овој четврток Артактум ви нуди ексклузивно да ја видите претставата на големо платно во Кинотеката.

По претставата ке отвориме разговор меѓу публиката и нашите гостинки: Искра Шукарова, Кореограф и професор  при ФМУ – УКИМ катедра за балетска педагогија; Бранка Костиќ – Марковиќ, музиколог и уметнички раководител во НУ Танец; Искра Гешоска, програмска уредничка на Контрапункт и на КРИК – платформа за критичка култура;

Сите заедно ќе се обидеме да ги разоткриеме метафорите на претставата и ќе ги споделиме нашите доживувања и размислувања.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *