Македонија Новости

Се подготвува ново решение за регистарските таблички

На повидок е нова солуција за регистарските таблички кои сега имаат ознака мк, а на кои треба да се изврши промена согласно „Преспанскиот договор“.

Се разгледува можноста наместо промена на табличките да се прибегне кон ставање налепници врз веќе постоечките, соопштија властите.

Со ова граѓаните не би плаќале за промена на табличките и сообраќајните дозволи.

Прашањето за табличките мора да се реши до почетокот на следната година, согласно Преспанскиот договор.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *