Македонија Новости Топ Вести

Утре повеќе линии на ЈСП ќе сообраќаат по изменети траси

Поради одржување на уличната трка „Халк – Еко Скопје трча 10 км“ во периодот од 8 до 11:30 часот, утре (7 мај) линиите 2 , 4, 7, 8, 15, 15А, 19, 21, 22, 22А, 32, 56, 56а, 59 и 60 ќе возат по изменет режим од вообичаениот, соопштија од Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) – Скопје.

 • Линии 2, 4, 21, 22, 22А, 32, 56, 56а и 60
  – во правец кон Ѓорче Петров, кога ќе пристигнат кај ТЦ „Сити мол” ќе вртат лево по улица „Московска“, па десно по улица „Војвода Васил Чакаларов“ и од Порта Влае, секоја ќе продолжи по својата вообичаена траса
  – во обратна насока, сите ќе сообраќаат по вообичаената траса
 • Линија 8
  – од мост „Гоце Делчев“ по булевар „ВМРО“, ќе продолжува по булевар „Партизански одреди“ се до ТЦ „Сити мол“, потоа лево по улица „Московска“, па десно по улица „Војвода Васил Чакаларов“ и кај Порта Влае ќе продолжува кон својата почетна постојка
  – во обратна насока, се до Соборен хром ќе сообраќа по булевар „Партизански одреди“, па по булевар „ВМРО“, мост „Гоце Делчев“, па по својата вообичаена траса
 • Линии 7, 15, 15А, 19 и 59
  – во правец од Карпош 3 према Центар ќе сообраќаат по улица „Карпошово востание“, улица „Бледски договор“, булевар „Партизански одреди“ од каде секоја ќе продолжи по својата вообичаена траса
  – во обратна насока, сите ќе сообраќаат по вообичаената траса
 • Линијата 15А ќе сообраќа како линија 15

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *