Култура Македонија Топ Вести

„Ревизор“, во режија на Андреј Цветановски, премиерно во Театар „Комедија“

Во Театар „Комедија“ вечер (5 мај) премиерно ќе биде изведена претставата „Ревизор“ од Гогољ, во режија и адаптација на Андреј Цветановски.

Во претставата играат: Тони Денковски, Сергеј Димоски, Виктор Арсов, Жаклина Стевковска Дрнасин, Едмонд Сотир, Илија Илиоски, Столе Мицов, Јаков Спасов, Ангела Стојановска, Марија Кондовска, Христијан Поп Симонов и Жаклина Петровска.

Сценографијата е на Сергеј Светозарев, костимограф е Ивана Каранфиловска, а музиката е на Димитар Андоновски.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *