Македонија Новости Топ Вести

Арсовска бара поддршка за набавка на нови автобуси

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска повторно ќе бара од советниците да се изгласа задолжувањето од 10 милиони евра за да се набават нови еколошки автобуси.

– Со цел да се поттикне визијата за модерно Скопје и да се овозможи современ јавен превоз, наша обврска е да инвестираме во еко автобуси со цел поефикасно извршување на превозот, се вели во образложението на Арсовска.

Арсовска се обиде да добие поддршка од советниците и во јануари, но тогаш советниците од ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ гласаа воздржано и немаше доволно гласови за да се усвои задолжувањето.

На дневен ред на седницата на Советот, која е закажана за 30 април, повторно ќе се најде овој предлог.

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *