Култура Македонија Новости Топ Вести

ССМ ГИ ПОДДРЖУВА БАРАЊАТА НА ЧЛЕНОВИТЕ УПОЗ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ

Членовите на Синдикатот на УПОЗ од Министерството за култура, Управата за заштита на културното наследство и Агенцијата за филм го изразија своето незадоволство од недостоинствено ниските месечни примања на оваа група на вработени. 

Оваа група на вработени бара по принципот на Министерството за финансии да добијат по 30% зголемување на плата.

Синдикат на УПОЗ / Sindikat na UPOZ

LEAVE A RESPONSE

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *